Over D-tac

Uw training goed & deskundig verzorgd.

OVER D-TAC

Ik ben Marco Dijkgraaf. Oprichter en eigenaar van D-tac focus op gedrag en veiligheid.

Mijn keuze voor deze tak van sport is niet toevallig. 20 jaar werkte ik als verpleegkundige in verschillende vormen van specialistische hulpverlening. Het omgaan met en het begeleiden van grensoverschrijdend gedrag behoorde tot mijn primaire taken.

Goud waard
De vele ervaringen en inzichten die ik opdeed in dit dynamische werkveld zijn goud waard. Gedrag en veiligheid liggen dicht bij elkaar. Ik leerde al snel je dat als organisatie op voorsprong staat, als je daar beleid op maakt: medewerkers die zich veilig voelen, presteren beter. Ik besloot in 2004 mijn expertise te willen delen met andere mensen en richtte D-tac op.

Bijzondere expertise
Anno 2019 is D-tac focus op gedrag en veiligheid uitgegroeid tot een volwassen, betrouwbare en deskundige partner op het gebied van training, advies en begeleiding. Met als bijzondere expertise het begeleidbaar maken van psychisch en gedragsmatig grensoverschrijdende uitingen.

Onze aanpak

In onze aanpak streven we naar langdurige samenwerking met onze opdrachtgevers. Zo kunnen we altijd direct adequaat inspelen op de actualiteit en de vraagstukken van onze klanten. Die persoonlijke benadering, onze pragmatische en innovatieve aanpak is wat onze klanten waarderen.

Daarbij houden we van een concrete aanpak. Geen lange onoverzichtelijke en kostbare trajecten, maar een no-nonsense aanpak met korte lijnen waar mensen echt verder mee kunnen. Wij ondersteunen, denken mee, en durven out of te box te denken.

Onze medewerkers
Onze trainers en medewerkers beschikken over een bovengemiddelde ervaringsdeskundigheid en didactische vaardigheden. Geen situatie of vraagstuk is hen vreemd. Trainingen sluiten daarom altijd perfect aan op uw vraagstuk.

Marco 3

 

WIJ ZIJN PAS TEVREDEN ALS U WEER RUST EN PERSPECTIEF ZIET.

Resumé: wat bieden wij?

  • Maatwerkoplossingen: trainings- en begeleidingstrajecten gericht op afname van handelingsverlegenheid en het vergroten van de effectiviteit van het gedrag van begeleiders.
  • Gedrag coaching op de werkvloer: 1-1 coaching van individuele werknemers of kleine groepen.
  • Cursussen met open inschrijvingen: verdiepende training voor individuele medewerkers of kleine groepen.
  • Advies ten aanzien van het veiligheidsbeleid en de uitvoering ervan, waaronder het opstellen van gedragscodes en protocollen.