Agressietraining GGZ

Alles over agressie en veiligheid

Werkt u bij de GGZ en hebt u de laatste jaren meer last gehad van agressief gedrag? Wilt u weten hoe u het beste om kunt gaan met intimiderende patiënten en hoe u grensoverschrijdend gedrag kunt herkennen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. D-tac is al ruim tien jaar actief op het gebied van agressie, veiligheid en grensoverschrijdend gedrag. Wij bieden u advies en een professionele agressietraining. Binnen onze categorie Care die zich richt op werknemers van profit en non-profit organisaties in de zorg, hebben wij een speciale agressietraining GGZ. Deze leert u alles wat u moet weten over agressie en veiligheid binnen uw beroep.

Professionele begeleiding met onze agressietraining GGZ

De laatste jaren is er een groei geweest in de confrontaties van werknemers in de GGZ met agressief gedrag. Dit vormt een waar probleem. Zo zijn er onder andere gevallen van:

  • Intimidatie
  • Bedreiging
  • Verbale en fysieke agressie
  • Automutilatie
  • Manipulatief gedrag
  • Seksueel deviant gedrag, verslavingsproblematiek en crimineel gedrag

agressietraining ggz

Dit zijn natuurlijk stuk voor stuk grote en serieuze problemen. Gelukkig hebben wij professionele begeleiders in dienst die specialisten zijn op deze gebieden. Zij kunnen u helpen door een agressietraining. Zij zijn goed op de hoogte van de wet- en regelgeving en zij weten ook alles over de laatste innovaties binnen hun vakgebied. Zo zijn zij optimaal voorbereid om u te helpen aan goed en vakkundig advies en brengen zij niet alleen feitelijke kennis over maar leren ze u daadwerkelijk de motivatie en het enthousiasme voor uw werk vinden tijdens de agressietraining GGZ.

Voorkomen is beter dan genezen

Wanneer een patiënt in de GGZ agressief gedrag vertoont, leidt dit vaak tot handelsverlegenheid of angst onder het verzorgingspersoneel. Vervolgens wordt de patiënt meer geïsoleerd of afgezonderd. Dit leidt vervolgens weer tot angst bij de patiënt en dit kan nieuwe agressie oproepen zodat er een lastig te doorbreken cirkel ontstaat. Veel onderzoek heeft uitgewezen dat er vaak preventieve maatregelen genomen kunnen worden die ervoor zorgen dat deze incidenten nooit plaatsvinden. Tijdens de agressietraining GGZ leren wij u meer over deze maatregelen en helpen wij u ontdekken wat u zelf allemaal kunt doen. Zo hebt u echt praktisch profijt van de agressietraining GGZ.

Neem contact op voor meer informatie over onze agressietraining GGZ

Hebt u interesse in onze agressietraining GGZ? Kijk dan snel op onze website en leer meer over de agressietraining GGZ en over onze werkwijze. U kunt dan ook direct contact opnemen met ons behulpzame personeel. Zij vertellen u graag meer over wat wij voor u kunnen doen in de GGZ.