Agressie bij dementie

Voor wanneer de grenzen worden overschreden

Werkt u in de geestelijke gezondheidszorg en hebt u regelmatig te maken met grensoverschrijdend gedrag? Werkt u met kinderen in het speciaal onderwijs die vaak agressie vertonen? Of bent u werkzaam in de ouderenzorg en lijden veel van uw cliënten aan dementie? En is er misschien sprake van agressie bij dementie? In al deze gevallen, bent u bij ons aan het juiste adres voor begeleiding en advies. D-tac is al sinds 2004 de toonaangevende verzorger van advies en kennis op het gebied van geweld en veiligheid op de werkvloer. Onze professionele instructeurs bieden allerlei cursussen aan die onze profit en non-profit cliënten helpen om beter om te leren gaan met de verschillende conflicten die zij professioneel tegen het lijf lopen. Onder meer agressie bij dementie is iets waar D-tac u bij kan helpen.

Hulp bij agressie bij dementie en meer diensten

Wij bieden u een groot aantal diensten aan die allemaal zeer nauwkeurig gericht zijn op een bepaald probleem, bijvoorbeeld dementie. Zo begeleiden wij u om om te gaan met een bepaalde vorm van agressie bij dementie. Wij weten namelijk dat het belangrijk is om niet alleen feitelijke kennis over te brengen of een presentatie te houden, maar om u daadwerkelijk te informeren en om u te motiveren voor het werk in al haar facetten. Zo hebben wij onze cursussen opgedeeld in drie categorieën zodat het makkelijker is voor u om te kiezen welke cursus u nodig hebt. De drie categorieën zijn:

Balance draait vooral om kinderen en jongeren, terwijl Prevent and Act voornamelijk opgaat voor geweld op straat of in de winkel. Care is voor mensen die werken in de gezondheidszorg en bijvoorbeeld omgaan met ouderen met agressie bij dementie.

agressie bij dementie

dementie agressie training

Leer omgaan met dementerenden

Dementie is een complex probleem. Naar schatting zijn er zo’n 230.000 autochtone ouderen in Nederland die hieraan lijden. De opkomende vergrijzing maakt dit getal alleen maar groter en daar moeten de allochtone ouderen nog bij worden opgeteld. Het kan gebeuren dat iemand agressie bij dementie vertoont. Vaak zal het slachtoffer, wanneer dit een verzorger is, het persoonlijk aantrekken en de oudere minder aandacht geven. Dit kan tot een vicieuze cirkel van wantrouwen en meer agressie leiden. Wij adviseren u hoe u hiermee kunt omgaan of hoe u de situatie in eerste instantie kunt voorkomen.

Agressie bij dementie, hulp nodig? Neem contact op met D-tac

Hebt u interesse in onze cursus die u leert omgaan met agressie bij dementie? Kijk snel even op onze website of neem contact op met ons vriendelijke personeel. Zij vertellen u meer over de details van omgaan met agressie bij dementie.